O nas

Spletna stran Plesalec.si je spontano nastala kot rezultat mojega navdušenja nad plesom (salsa, bachata, kizomba) in nad izdelavo spletnih strani. Odločil sem se, da dve moji strasti povežem med seboj in tako je luč sveta ugledala spletna stran Plesalec.si, ki je nadgradnja nekdanje spletne strani SalsaPortal.si.

Kdo je sploh ustvarjalec te spletne strani?

robert-goreta
Robert Goreta

Prve plesne korake sem se naučil dokaj pozno, šele pri svojih 37-ih letih. Vse se je začelo poleti leta 2011, ko me je dobra prijateljica navdušila nad plesom. Prvi obisk tečaja salse se je zgodil v plesni šoli Salsateca, kjer sem se udeležil intenzivnega poletnega tečaja (salsa 1).

Ko sem bil prvič na tečaju mi ni bilo nič jasno. Štetje korakov mi je bilo »čudno« 1, 2, 3, 5, 6, 7. Hm … Kje pa sta 4 in 8? Potem sem »skapiral«, da je na 4 in 8 pavza. 😉 Na tečaju pri footworku sem bil še bolj »ubogi« – Le kaj pomenijo vsi ti znaki, ki jih izvaja voditelj tečaja? Če sem iskren me je že imelo, da bi vse skupaj nekam »poslal«, v smislu ples ni zame, vendar sem vseeno vztrajal.

Kasneje istega leta sem se vpisal na redni tečaj salse v Bubi in ga obiskoval dobro leto dni, nato naslednjo sezono (jesen 2012) pa sem spet začel plesati v Salsateci. Bil sem celo že na stopnji 3 in najbrž bi še napredoval, če se mi ne bi zgodile določene zdravstvene preizkušnje.

V začetku januarja 2013 sem bil zadnjič na salsa party-ju, saj so se tega meseca začele moje zdravstvene težave, kar se tiče sluha – začel se je slabšati in bil sem že praktično v tišini. Plesne čevlje sem za več kot leto dni in pol dal v kot. Salsa je morala počakati, čeprav je bila moja želja po plesu še vedno prisotna.

Vse do avgusta 2014 nisem nič plesal (edina izjema je bila udeležba na Valentinovem Salsa party-u, ko sem ugotovil, da še nisem pozabil plesati). V avgustu 2014 sem tudi sprejel odločitev, da ne glede na moje »slušne« sposobnosti, spet začnem plesati. Glasbe nisem slišal nič, vse kar sem občutil je bil ritem, ki je bil v meni. Soplesalka mi je seveda obvezno morala povedati, kdaj se začne 1, potem je šlo samo naprej. 🙂

Tako sem jeseni 2014 spet začel spet obiskovati redne tečaje salse, tokrat v Danceflooru (sedaj se imenuje Dancelife). Vrnil sem se k osnovam in začel s salso 2 (LA style). Konec novembra sem začel opažati spremembe pri svojem sluhu – korak za korakom izboljšave in po skoraj dveh letih sem prvič na tečaju vsaj malo spet slišal glasbo.

Ko sem septembra 2014 omenil dobremu prijatelju, da bom spet začel hoditi na salso, je bila njegova misel, da s tem, ko grem plesati (ne glede na to koliko slišim oz. ne slišim), dejansko dajem zaupanje v moč Kreatorja (Vesolja). Če sem iskren, sem si večkrat povsem živo predstavljal, da spet slišim glasbo na plesu. 😉

Tisto, kar mislim, da je prineslo spremembo v mojem življenju je bilo poleg obrata vase, tudi pristno navdušenje nad plesom in glasbo. Glasba in ples sta ritem življenje, to je poezija, to je gibanje, veselje in radost. Za zdravo, uspešno, ljubeče in srečno življenje, človek potrebuje gibanje. Ko se nehamo gibati, takrat začnemo stagnirati in življenjska energija začne upadati.

V začetku leta 2017 sem se ponovno soočil s slušnimi preizkušnjami in trenutno je tako, da glasbe ne slišim, temveč jo samo občutim, a vseeno – ples je bil, je in bo ostal ena izmed mojih strasti in vsakodnevnih aktivnosti.

To je na kratko vsa zgodba o izvoru te spletne strani, ki nastala iz navdušenja nad plesom, glasbo in življenjem. Obenem ti tudi hvala, ker si tole prebral in vabljen, da še kdaj obiščeš spletno stran. 🙂