Občuti svoj ritem

Antoine Hunter je izjemen plesalec, igralec, umetnik in plesni učitelj. Je direktor podjetja Urban Jazz Dance Company in organizator mednarodnega plesnega festivala gluhih Bay Area.

Kljub temu, da je že od rojstva gluh, uspešno uči ples. Glasbo “sliši” in občuti tako, kot jo le redki in to mu pomaga, da se v vsej svoji veličini izrazi na odru.

V svoji mladosti si je zaradi gluhosti želel biti slišan in razumljen. Ko se je rodil ni slišal na levo uho, na desno pa je hudo naglušen. Glasba in ples sta mu pomagala, da je našel svoje življenjsko poslanstvo in svoj prostor pod soncem. Antoine pravi, da pleše zato, ker je srečen in svoboden. Intervju z njim (v angleščini) si lahko prebereš tule.

Zakaj objavljam to zgodbo? Zato, ker tebe, obiskovalko oz. obiskovalca spletne strani želim navdušiti nad plesom in ti pokazati, da je kljub takšnim ali drugačnim oviram mogoče vse.

Antoinova zgodba me je navdušila zato, ker se tudi sam najdem v njej, saj imava z Antoinom na nek način podobno »plesno in slušno zgodbo« ter pleševa navkljub slabšemu sluhu.

Antoine se je nad plesom navdušil pri 4. letih, jaz sicer kar nekaj let kasneje (pri 37. letih), toda to ni pomembno, najbolj pomembno pri plesu je to, da »dance with corazón« ter se prepustiš ritmu, trenutku in občutku. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik in plesalec.