Pojdi na zmenek s plesalcem

V nadaljevanju si lahko prebereš zapis o plesu in zmenkih. 🙂 Originalni zapis na spletni strani GoodMenProjects, ki je bil objavljen že pred leti, me je tako navdušil, da mi ga je moja dobra prijateljica, ki je prevajalka, prevedla v slovenščino. Naj tudi tebe navdihne, da se boš odločil plesati.

Pojdi na zmenek s plesalcem, ker je plesalec eden najmočnejših moških na svetu. Plesalec je pogledal v oči svojim vrstnikom in jim dejal: “Umaknite se, dajte mi prostor za gibanje.” On ni običajen človek. Ko greš na zmenek s plesalcem, čutiš njegovo moč tik zraven sebe. Na dosegu imaš moškega, ki ima prepričanja in se ne boji živeti v skladu z njimi.

Ko greš na zmenek s plesalcem, mu lahko zaupaš, da je prepričan v to, da si vredna zmenka z njim in da te ne bo pustil na cedilu. Plesalec ima resda moč v svojih rokah, vendar pa se njegova prava moč skriva v njegovih mislih in strasteh, poleg tega ima tudi moč, da jih uresničuje.

Ko greš na zmenek s plesalcem, se zavedaj, da ima ta močan moški tudi svojo nežno plat. Razume govorico dotika in je dovolj močan, da zna prisluhniti. Plesalec ve, kako te mora držati. Čutiti zna vsako tvojo misel. Ko greš na zmenek s plesalcem, on začuti, ali te je strah, ali si navdušena, zaljubljena, ali mu zaupaš ter ali si vesela ali žalostna. Ko te drži, tudi ve, kakšno govorico naj uporabi, ko se dotakneta.

Ko te drži, te lahko zapelje v obrat, dvigne k višku ali pa razplamti tvoje strasti. Njegov prijem lahko slab dan spremeni v sončnega, privije te lahko tesno k sebi in ne želi, da odideš iz njegovega objema. Plesalec te lahko drži tako, da lahko zapreš oči in se prepustiš, saj veš, da ne bo dopustil, da padeš.

On ni običajen moški. Ko greš na zmenek s plesalcem, ti bo pokazal pravi utrip življenja okrog tebe. Tapkal bo ritem, dokler tvoje noge ne bodo začutile željo, da se premaknejo, in tvoji prsti bodo trzali v ritmu. Plesalec ti bo pokazal, da ima vsak zvok plimo in oseko in da lahko njegovo telo lebdi skozi te valove. Plesalec te lahko vzame s seboj na izlet na razburkano morje na veličastnejši način kot gliser. Ko pa bo izleta konec, boš začutila praznino, za katero prej sploh nisi vedela, da jo moraš zapolniti.

Plesalec ve, kako te mora voditi. Vožnja z gliserjem ni kaotična in naključna. On pozna valove in te bo zapeljal skozi njih z največjo lahkoto. To pa zato, ker je že vnaprej izbral pot, po kateri bo šel. Če greš na zmenek s plesalcem, ne boš padla na nos. Ko te drži, že ve, da stojiš na napačni nogi. Plesalec bo spremenil gib, tako da bo tvoja napačna noga postala prava noga.

Plesalec ti bo dal številne priložnosti, da boš zajadrala skozi valove ljubko, privlačno, zapeljivo in energično, tako da se ti bo zdelo nenavadno, zakaj ob nikomer doslej še nisi začutila tega. Plesalec ve, kako naj te vodi do takšnih krajev, in ga ni strah te odpeljati tja.

Ta občutek ti bo dal, ker ima strasti v izobilju. Plesalec ve, da se strast podvoji, če jo deliš. Ne skriva je pred svetom, niti je ne pusti obležati na dnu svojega srca, v strahu, kako bi bilo, če bi zasijala. Plesalec želi, da se ujameš v njegovi strasti in je ne želiš izpustiti. Želi, da se ga oprimeš, medtem ko pleše, kot da ne bi obstajalo nič drugega, in mu nazaj odsevaš njegovo strast. Želi videti, kako njegova strast sije iz tvojih oči, ko jadraš na valovih. Želi videti, kako jo preobraziš v zapeljevanje, užitek in željo, da jo vidiš izraženo z glasbo, ritmom in gibanjem. Plesalec potrebuje nekoga, ki mu sledi.

Nikoli se ne boš počutila tako polna življenja, kot s plesalcem. Plesalec ti bo pokazal, kako lahko živiš na prvobiten način. Tvoje srce in misli bo odpeljal na kraje, ki so jih mnogi že pozabili. Ko greš na zmenek s plesalcem, bo demantiral tvoje predstave o tem, kakšni bi moški morali biti, in ti pokazal, kakšni moški v resnici so.

Ko greš na zmenek s plesalcem, moraš biti pripravljena na to, da se ne boš nikoli več ozrla za običajnim moškim, ker bodo zelo redki znali razplamteti tvoje strasti na način, kot to zna plesalec. Prav tako te običajni moški ne bodo znali odpeljati na kraje, kamor bi te odpeljal plesalec.

Zmenek s plesalcem je izlet v svet lepote z enosmerno vozovnico, od koder se lahko le redki vrnejo čustveno nedotaknjeni, in tega izleta se ne pozabi. Postavil bo standarde, za katere nisi vedela, da jih je mogoče doseči, in običajni moški te nikoli ne bodo mogli na enak način zadovoljiti.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik in plesalec.