Slabši sluh ni ovira za ples

O meni in mojem plesnem udejstvovanju je bil narejen prispevek za oddajo Prisluhnimo tišini. Omenjeni posnetek si sedaj lahko v celoti ogledaš tudi na spletni strani.

Kljub svoji hudi naglušnosti nisem opustil sanj o plesu. Glasbo sicer slišim in čutim malo drugače kot ostali slišeči plesalci, vendar me to ne ovira in navdušeno plešem salso, bachato in kizombo, naučil pa sem se tudi nekaj osnov tanga.

Leta 1998 sem diplomiral na EF v Ljubljani in takrat sem postal prvi naglušni univerzitetni diplomirani ekonomist v Sloveniji. Podobna zgodba je tudi pri plesu. Čeprav sem se do sedaj udeležil že mnogih plesnih tečajev, nisem zasledil, da bi se še katera druga naglušna oseba udeleževala plesnih tečajev salse, bachate in kizombe ter plesala na salsa zabavah.

Ljudje pogosto najdejo kup razlogov »zakaj« ne morejo, ne znajo ali ne zmorejo plesati, toda iz mojega primera lahko vidiš, da če je želja dovolj močna in srce na pravem mestu, da se je kljub “slušnim oviram” možno prepustiti glasbenim ritmom in uživati na plesišču.

Zatorej, ko te bodo naslednjič »zasrbele« pete na plesišču – daj na stran vse izgovore, omejitve in prepričanja in pogumno reci DA plesu. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik in plesalec.